Om Webcomics

Jag som är bakom sidan heter Maria Mpoyi. Jag är själv en ny serietecknare och jobbar på min första längre berättelse. I samband med att jag bestämde mig för att börja blogga om min serie pratade jag och ett par vänner om att göra serier ihop. Då fick jag en idé om att skapa en blogg där vi alla kunde publicera våra serier. Idén hade många fördelar, dels skulle det driva oss att producera mer, men det skulle även skapa en plattform där vi kunde marknadsföra och motivera varandra. Så kom webcomics till, en plats för nya serier och nya berättare.

Vi är precis i startgroparna och intresset för sidan ökar hela tiden. Målet är att skapa en plats för de som vill berätta i serieform.

Vi kommer även att, ett par gånger per år, publicera en E-comic. Varje nr kommer att ha ett tema och innehålla bilder och serier.

Välkommen till webcomics och vem vet, kanske, kommer ni att upptäcka er favoritserie här.

 

Om ni har frågor eller funderingar kan ni höra av er till:

info@webcomics.se

 

Trevlig läsning!

Maria Mpoyi

 


Användarvillkor för Webcomics (December 2012)

Genom att acceptera användarvillkoren lovar du att:

…inte ändra eller försöka ändra informationen på Webbsidan eller Webbtjänstens användning eller utsätta den för filer eller annat som innehåller virus, trojanska hästar, skadade filer eller andra program som kan skada funktionen på Webcomics eller annans dator eller egendom.

…inte sprida det du får reda på om de planer Webcomics har för framtiden eller utveckling.

…under tiden du är medlem/publicerar och minst 1 år efter, inte använda det du vet om Webcomics för att starta en verksamhet/projekt som direkt  konkurerar eller förstör för Webcomics.

 

Copyright

Allt material som publiceras på Webcomics har Webcomics i kommunikations och marknadsföringssyfte rätt att distribuera/publicera på nätet, sociala medier och i tryck.  Som författare äger du dina alster och när du lämnar Webcomics har du rätten att radera allt. Men allt material som redan har publicerat eller ha tryckts får användas tills kampanjen är över eller allt tryck material distribuerats.

Du ansvarar för att följa upphovsrättslagen och försäkrar om att du har rätt att publicera allt du publicerar på Webcomics. Författaren ansvarar själv för de rättsliga följder som kan komma från publicering av material på Webcomics.

 

Ansvar

Du ansvarar helt, för allt du publicerar men Webcomics förbehåller sig rätten att ta bort serier eller inlägg vars syfte är att vara rasistiska, mobba eller på olika sätt kränka en grupp/individ. Våld och sex i serier är ok men måste då klassas som vuxet. Ren pornografi är inte tillåtet. Om du vet med dig att du vill publicera något med tvivelaktig innehåll så bör du kontakta Webcomics innan publicering, annars kan du bli varnad. Varningar kan leda till avstängning.

 

Avstängning

Webcomics har rätt att stänga av en författare/användare som brutit mot användarvillkoren, trakasserat/hotat läsare eller författare på Webcomics. Stöld eller förstörelse av andras alster leder till omedelbar avstängning.

 

Publicering

Du kan publicera serier, tankar, teckningar och tips. Inläggen kan tillhöra valfritt ämne men får inte vara reklam för företag, tjänster eller produkter. Inläggen får inte heller användas för att sälja varor/tjänster eller sprida spam.

 

Villkorsändringar
Webcomics förbehåller sig rätten att ändra, lägga till eller ta bort delar av dessa villkor. Nya villkor mejlas till författarens/användarens angivna mejladress. Det uppdateras även på sidan. Det åligger dock dig som  författare/användare av denna webbtjänst att hålla dig informerad om sådana eventuella villkorsändringar.